Si Manis

12 February 2012

Tak Boleh "Berat" Lagi Ke?!

Assalamualaikum w.b.t

Nampak?
Macam marah je title entry mokcik tu. Huahuahuaaa ;p

Puas da mokcik join "giveaway" and "contest" tadi.
|macam banyak sangat je kan joinnya| haha

Then, sempatlah jenguk-jenguk tempat yang rasa nak dijenguk di laman sesawang ni kan.
Banyak tab mokcik bukak.
Dalam tak sedar limit broadband mokcik da terlalu limitted rupanya.

Patutlah slow jee.
Gila lama loading.
Huhuu.
Mesti ramai yang mengalami keadaan macam ni kan.

Mokcik nak bagitahu ni.
Mungkin ada segelintir blog yang berat kot.
Bukan badan manusia, haiwan, benda-benda yang lain je yang berat.
Blog, site kita ni pun perlu untuk ditimbang beratnya tau.

Meh click SINI.
Cepat timbang berat badan blog korang tuu. Haha

Boleh tengok SINI jgak.

Dah timbang nanti share ngan mokcik ya.
Nak jgak tahu "berat" sangat ke blog korang sampai kadang-kadang perlu di-reload berkali-kali :')

Kesian Mr Celcom Broadband mokcik dipaksa-paksa reload berkali-kali. Wuwuuu
Sampai berkali-kali jgak mokcik dapat message dari 25222. Haha

"Friendly Reminder: Yr Broadband usage is reaching your limit of 1.5GB/mth. Get additional volume now to continue enjoying ur broadband svc at its current speed. Send BROADBAND VOL to 22188."

A'ah, mokcik guna broadband yang satupointlima GB je per month.
|macam lapanGB kan?| HAHA
Haa, nak "get additional volume" tu tak cukup duit tabung la plak.

Ya, ramai yang mengalami perasaan seperti ini kan? ;)
Ini semua sekadar perkongsian.

Sharing tu caring.
Caring plak loving
Yeke?


4 Comments:

amal said...

Sama lahh makcik oiii , bodbend tgh tungggu masa nakk terminated jaa , msg warning dg bp hr dah sb dah overlimit.

slowwwwww gilaaaaaaa.

blog sy under 100 ! , 94

shieraridwan said...

ye? mmg slowwwww la kan. huhuu

blog awk 94?
patutlah ringan je ase kalu msuk ur blog.keh3
tp blog mokcik lg ringan kottt :p

eh, btw cantik cun ur pic..?
ngeee

nadia arrumaisha said...

kalo blog yg berat, kdg malas nk tggu abis loading...terus pangkah awal2...huhuhu

shieraridwan said...

huwaaa samalah kita.
mmg pangkah terus. hohooo