Si Manis

17 February 2012

"Pe-muda" Bukan Petua.

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni mokcik nak share satu "pemuda" dengan korang. Bukan pemuda jalanan ke apa.
Ya, ini lebih sesuai dipanggil pemuda mokcik rasa daripada dipanggil petua. Huwaaa.
Tapi mokcik taktau lah kalau sebenarnya pemuda ni termasuk dalam golongan petua. Paham tak apa yang mokcik cuba sampaikan? :'D

Yelahh, petua tu kira tips orang dulu-dulu dan orang tua-tua lah kan. Haa yang pemuda ni tips dari orang sekarang dan dari orang muda macam mokcik ni. Ngeh3

Mokcik dapat pemuda ni masa zaman mokcik duduk asrama kat sekolah menengah dulu. Tengok ada seorang kawan mokcik ni, malam-malam sebelum tidur tu ada setompok dua tompok tompokan kat muka dia.

Yang mokcik dan lain-lain ni tanyalah kat dia, apa benda plak tu kan. Rupanya dia sapu ubat gigi untuk memudarkan parut jerawat atau kira bintik hitam kat muka tu lah kan.

Mokcik pun taktau lah kan effectiveness nya tu macam mana. Mokcik pernah jgak try.
Tapi mokcik sapu ubat gigi tu kadang-kadang je, ikut mood. Macam mana nak tahu mujarab ke tak kan? Haha

Maybe berkesan gak kot pemuda ni. Sebab kita sendiri sedia maklum yang ubat gigi boleh memutihkan gigi. Why not memudarkan dan menghilangkan parut jerawat kan? Ngeh3

Cuba korang cuba try test pemuda ni. Kalau berkesan bagitahu mokcik cepat-cepat tau.
Bolehlah mokcik amalkannya tiap-tiap hari kalau dah jumpa testimonialnya kan.
Tapi janganlah plak korang g tempek ubat gigi tu macam pakai bedak sejuk. Ngaaa

SELAMAT MENCUBA PEMUDA UBAT GIGI !^^

apa-apa pun, pemuda ini hanyalah satu ikhtiar.
untuk kesan yang lebih berkesan ambil je wudhuk.
kan? ^^,


4 Comments:

si cebbie cholet said...

dah pernah cuba dulu..

terlebih banyak.. terus melecvet jadiknyer..hahaha

shieraridwan said...

laa yeke? takut la plak smpi melecet.
huwaaa

amy syahirah said...

hehe pe-muda . nice!! thenx for the pe-muda sis! tapi saya tak yakin nak letak ubat gigi kat tempat jerawat hehe

shieraridwan said...

hehe, my pleasure dear~
jgn la plak letak ubat gigi tu dekat jerawat yg tgh ranum m'gelegak.
kalu mcm tu, sis pun tak berani..hee :'D