Si Manis

12 June 2014

Beza

Assalamualaikum w.b.t

Semoga sihat semuanya. InsyaAllah.

Sekarang musim Final Exam. Amek kesempatan update kejap :|

Kau tahu apa itu beza? Dia ala ala Kuasa Beza Jelas yang Sir Joko ajar tulaa. Yang dalam teleskop tuu. Hee.

Tak. Itu beza lain. Ini beza lain. Tak mampu nak describe. Sorang je yang pendam. Sorang je yang rasa. Oooo cepatlah habis ini semua.

Okay itu je. Babai selamat tinggal. Assalamualaikum.

31 May 2014

Abah

Assalamualaikum w.b.t

Semoga semuanya baik baik je. InsyaAllah.


Cerita pasal abah. Baru ni abah masuk wad. So aku sedih. Hmm :(

Kesian dekat mama sebab kena ulang alik dari rumah ke hospital. Sedang aku kat kampus menghabiskan sisa sisa sem. Macam sisa pepejal plak. Kehh.

Sangat terkejut bila dapat panggilan dari mama kata abah masuk wad. Kena tahan wad. Allah. Hati menangis, mata menangis. Tapi cuba cover so that orang sekeliling tak perasan.

Dapat text, whatsapp dan call dari abang abang and kakak ipar too. Rasa macam nak terbang balik time tu jgak. Hmm. Tapi mengenangkan test yang masih bertimbun tuu, tak jadi aku terbang.

Mungkin they said, aku emo. "Kadang okay, kadang tak." Ahh aku tak kesah apa yang korang nak kata.

Korang tak rasa apa aku rasa. Korang tak pakai kasut aku. So, baik korang diam. Aku pun diam. Buat hal masing masing. Dan akhirnya biar aku yang pergi.

Bila teringat dulu dulu, masa aku kecik kecik comel comel duluu, aku teringat yang aku sangat suka order kat abah beger bila abah nak pergi surau. Nanti lepas isyak abah pun bawak balik beger. Wiwiwi.

Dulu abah meniaga. Abah selalu mintak tukar duit syiling dengan kitorang adik beradik. Duit dari tabunglah konon. Hek. Bila contohnya aku just ada syiling RM3.50, nanti abah mesti akan bagi lebih yakni i will get RM4. Hehe. Seronok plak main tukar duit syiling dengan abah. Ngee.

Rindunya zaman kecik kecik. Rindu nak manja manja macam dulu. Sekarang umur abah dah 65 tahun. Kitorang semua pun dah besar besar. Komunikasi pun dah kurang. Hmm.

Harap abah sihatlah macam biasa. Sejak abah accident 2009 haritu, banyak plak yang berubah.

Allah je yang tahu. Ya allah, kau jagalah abah kami. Jagakan juga mama kami. Kuatkanlah mereka. Aaamiin.


Rasa asing sangat.

01 May 2014

Masalah

Assalamualaikum w.b.t


Kadang kadang kau taktau.

Kadang kadang jgak kau tak ingin pun nak tau.


Hmm istighfar panjang.

Maaf.




Sebab tu aku suka lari diam diam.

29 April 2014

Habis

Assalamualaikum w.b.t


Apa yang habis?

Hm semua habis.



Tak takk. Haha.


Bulan April dah nak habis. Hehe.

Sem 6 dah nak habis.

Assignments, Midterms segalooo pun dah nak habis. Yeke? :\
 
So makna kata, Final Exam pun dah nak mula. Huwaa.


Nak akhir sem ni, makanya sila tajdid niat kembali ye, "SAHAJA AKU BELAJAR KERANA ALLAH TAALA".

"SAHAJA AKU SIAPKAN SEGALA KERJA KERANA ALLAH". Eh, pun boleh tuu. Barulah sentiasa ikhlas, tenang and tak rasa bangga diri. Its true !

Sentiasa pupuk dalam diri, kalau nak buat sesuatu tu, kerana Allah. Believe in Allah :)


Okay habissssss.



Pulanglah :'(

24 April 2014

06 April 2014

Harum Malam

 
Assalamualaikum w.b.t and hahai ! :)


Want to share sikit pasal produk Harum Malam. Pernah dengar? Bagus tauu produk ni. Banyak jgak khasiatnya.


BUATAN MALAYSIA. PILIHAN PENGGUNA BIJAK ! Hihi.







Kalau ada masalah bau badan kee apa kee bolehlah cuba Harum Malam ni.


Harum Malam, supplemen dalaman mewangikan tubuh sepanjang masa. Dapat membantu mengatasi bau yang kurang enak dari tubuh.


Diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan. Just minum 2 kali sehari, pastu boleh lihat kesannya dalam tempoh yang amat singkat tauu uollsssss :O


Ramuan:

·         Extrak ros
·         Extrak sireh
·         Buah tin
·         Kismis
·         Madu
·         Goji
·         Limau purut
·         Strawberry
·         Pueraria mifrica
·         Kayu serapat
·         Buah delima
·         Manjakani
·         Pueraria lobata
·         Senna


Khasiat:

·         Tubuh akan wangi semulajadi jika diamalkan berterusan.
·         Mampu membantu menyihatkan dan mencegah bau badan.
·         Mencegah masalah dalaman wanita.
·         Memberikan tenaga dan menambahkan stamina untuk melakukan aktiviti seharian.


Khasiat lain:

·         Membantu menyegar & menyihatkan badan.
·         Mencantikkan & menaikkan seri wajah.
·         Membantu menghilangkan bau badan & mulut.
·         Melegakan panas badan.
·         Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
·         Menyihatkan rahim.
·         Dsb.





So apa nak tunggu lagi kann, cubalah sebotol sekarang.


Cara penggunaan:

·         Boleh diminum terus
·         Dua kali sehari :
1 sudu besar setiap pagi sebelum sarapan.
1 sudu besar sebelum tidur.


Harga:

·         RM33 je bagi semenanjung dan RM39 bagi Sabah & Sarawak. Affordable gituuu. Kan kan? Hihi.
·         Kalau nak beli sekali 3 botol pun okay uollsss. 3 botol untuk sebulan, harga just RM90. Dah jimat RM20 kat situ. Postage pun free. Haaa (Y)


To order:







Okay thank youuuuu :))


05 April 2014

Hai semester 6


Hai semua. Assalamualaikum. How’s ur life? Ur imaan? Hmm.



Lamanya tak menaip. Sampai dah tak reti macam mana style menaip for this blog. HAHA. Almost a year. Maybe? :| ooo. Last entry haritu about raya -28 ogos 13- yuollsssss.



Okay, actually tajuk entry ni tipuu. Haha. Hai lah sangattt. Dah nak babai dah pun. Dah nak final sem dah pun ni. Macam macam benda jgak yang dah terjadi dan dah dilalui. Alhamdulillah saya kuat ! Btw sekarang ni midbreak mood ⛅✨



Midbreak midbreak punnn, korjeee amatlah banyak. Loteh nyoo lahaii. Eh haipp, jangan mengeluh. Tajdid niat, tajdid niat ! Sila senyuuummmmmmmm :))



Okay ini je. Haha. Jaga diri dan semoga Allah jagakan awak semuaaa :)


Berita itu mengubahnya. Alhamdulillah \^.^/