Si Manis

20 February 2012

Mokcik Sebagai Seorang Pelajar

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum w.b.t

Wihiiii saja nak buat mood happy lagi girang sebab dah masuk, dah start semester baru. HAHA

Hari ni tadi dah pun start belajar. Jadual hari ni ada tiga kuliah.
Macam biasa kuliah dari awal pagi hinggalah larut petang.
taktau apa motif cerita ni semua ;p

Esok lain pula ceritanya.
Banyak yang dirancang tapi Allah yang menentukan. Hehe

Masuk sem baru tak boleh nak banyak main sangat.
tapi boleh je nak main sikit-sikit tu ^^,

Nak menoleh tepi tengah depan belakang pun kena berpada.
ini merupakan ayat kiasan yang mendalam. Keh3

Time kita belajar, kita belajar.
Masa kita main, kita main.
Time kita shopping, kita shopping.
Masa kita makan, makanlah secukupnya ! Tapi jangan berlebihan.

Belajar kerana apa? Belajar kerana Allah.
Jangan straight forward hanya kerana sehelai kertas sijil.
Kerana mahu naik ke pentas semata.

Jadikan ilmu fissudur, laisa filkutub.
InsyaAllah, peringatan bersama :')

Entri ini sangat bermanfaat kan? Hihii
Nah, rainbow !



7 Comments:

Feza said...

sama la kita dah seminggu mula belajar balik. :)

man said...

teruskan perjuangan dlm menimba ilmu..

shieraridwan said...

yeahh sama. hihiii
blaja rajin rajin tau :)

shieraridwan said...

insyaAllah, sama sama lah kita ^^,

Maria..... said...

suka ayt ni ,Belajar kerana apa? Belajar kerana Allah....tp tu la kdg2 sy sendiri terlepas pndang jugak perkara ni,kadang2 tu semata2 nk lulus exam jer......itu sebab ada org kata kita kena renew niat kita selalu...moga dipermudahkan urusan kita menuntut ilmu semester baru ni...^^

shieraridwan said...

betul betul betul. kte sbgai mnusia mmg digalakkan utk sentiasa renew niat kte dlm ap2 perkara pn. spye dipndg tinggi olehNya. hihii chaiyyokk ! :)

AzwanRamli said...

Good luck mok cik....