Si Manis

07 August 2011

WHAT I'VE DONE FOR THIS SEMESTER BREAK ???

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar anda semua? Harapannya anda sentiasa sihat dan ceria disamping org yg tersayang lagi tercinta..Hari ni masuk hari ketujuh kita berpuasa..Alhamdulillah !

Okay, hari ni aku nak kongsi dgn korang semua apa yg telah aku lakukan + apa yg telah aku jadi utk cuti semester yg tak seberapa lama ni. *tak seberapa kau kata, empat bulan tu wehh ! Hee mungkin memang ada di antara kalian yg sudah tahu apa pekerjaan terhebat aku nihh. Tapi tak kisah la kannn..Actually, mama aku yg berkobar-kobar suruh aku cari rezeki..Huhu sampai my job tu pun my mom cari. I just follow the flow~ *ok. betapa tak berdikarinya aku ni :p hoho ! Semasa tengah bulan lima yg lalu, bermulalah hidup aku sebagai pekerja yg berkerjaya lagi berwibawa lagi berkarisma..hekhek. Aku telah bekerja di salah sebuah taska yg berhampiran dengan kediaman ku ini..TASKA QARDHAWI namanya. Bukan sebagai bibik okayy ! tapi sebagai pendidik mungkin ;) Ohh, they are sooooo cute ! but........ALLAH lebih mengetahui segalanya :( Sangat suka kerja di sana, tp agak stress lg tertekan la kan. Biasa lahh, berhadapan dengan kanak-kanak..Haha dulu pun waktu cuti SPM 2009 yg lalu, lebih kurang gak pekerjaan aku ni. Tp lebih specific kpd MENGAJAR di TADIKA..wee *tak lari dari kanak-kanak bak kata sahabatku. Hmm terasa malas pula nak cerita lebar-lebar. Kini, aku persembahkan raut-raut wajah untuk tatapan anda semua =)

taman permainan taska qardhawi

see, mak yati pun join the kids !

mak yati, amy, and naily on amy's ulangtahun
*time birthday memang BEST !

QASEH amalina suka ;(

aisy NAUFAL si melepak~

aqilah HUSNA si kenittt !

amy with ucop (^_^)v

najmi, ucop, ecah :)

kakak n adik
puteri n fitri

wan nur DINI a.k.a adik tembam aku !

RAUDHAtul fasihah si budak jepun ;p

ATIQAH si amoi :)

semangat tak semagattt

buat pe tu ucop oii ???

tetap senyum walaupun ketiadaan gigi :D

UZAIR zafran, haniff NABIL, YUSUFF zafran, meor NAIM, adam FARIZ
(^_^)v

mereka cinta kamera ! <3

Baiklah, ini baru sikit kanak-kanak yg aku tempek gambarnya. Ada ramai lg mereka di taska itu..Sekarang sudah masuk seminggu aku memperPENCENkan diri aku dr pekerjaan terhebat ini. ;) Miss all of you lahh !
Rindu nak main sama-sama, rindu nak makan sama-sama, rindu nak tidur sama-sama ! Haha paling penting, mesti korang rindu nak kena marah dengan akak kan?? :p

Lastly nak selitkan gak, betapa lagi sebulan je nak kembali ke PANGKALAN DODEK bak kata mamaku..hukhuk ! Mungkin begini aku jadi nanti >>> malas seperti miawww di bawah
.
.
.
ohh, IPTA ku ! =(

Sekian sahaja, THANK YOU !
Jaga diri and senyum-senyumlah selalu~ =)

5 Comments:

pUtEri sHaFieZa said...

ko pn mke mcm bdak2 tu je..
aku xley beza..
arghh~HAHA

shieraridwan said...

haha well !
aku kan muka muda :p

syErAh said...

hambek ko!

dunia kanak2 ko mang berwarna-warni..ngee

aku tercari2 gak..mane ko dalam budak ramai2 tu =p

comel2 je dorang XD

shieraridwan said...

kahkahkah
warna warni sgtt
so, how? jmpe tak ak?? :p

amal said...

cuti anda dikelilingi kanak kanak je kann ;) hehe