Si Manis

15 August 2012

Kelima Hari

Assalamualaikum w.b.t



Marilah kita meng-update entry. marilah kita makan gula-gula H A C K S ! =='

Haha, giloss !



Apa yang kelima?

Demam mama hari ni dah masuk hari yang kelima.

Pagi tadi still macam tak beransur lagi.

Jalan pun terhuyung-hayang :(






Masa nak dekat raya gini ramai laa customer datang nak ambil baju.

Tapi?

Kesian dorang.

Bajunya tidak siap sepenuhnya.

Lubang butang yang masih belum dilubang.

Serta baju yang belum siap disembat.

Tapi?

Mokcik lagi kesiankan mama mokcik.



Serius, pagi tadi mama try habis-habisan nak sembat baju customers.

Tapi sekejap jee.

Mama sejuk, geletar.

Takpee, insyaAllah, sakit tuu penghapus dosa.

Kan?



"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" #Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)



Petang tadi mama pergi hospital takut syak denggi.

And Alhamdulillah, takde pun :')



Guess what?

Malam ni tadi kami dah boleh berbual-bual dengan riangnya seperti biasa (Y)

Nampak semakin beransur demam itu lepas makan ubat hospital.

ubat klinik hari tu? entah~



Mama cakap:

"InsyaAllah, esok mama sihat la ni." :)

Hihiii like sangat-sangat !



Terima kasih semua  terima kasih Allah \(^_^)/



*memang betul, kalau keadaan terpaksa, apa yang kita tak tahu pun akan jadi tahu* ngee



6 Comments:

sha_azmi said...

hihi insyaAllah esok mama awk smbuh..ksian bile dgr para ibu xshat=(

aNiss :):) said...

sama laaa, umi anis baru jer beransur sihat. sebulan tak sihat hari tuu :')

nadia arrumaisha said...

Alhamdulillah... apapun bersabar ya dear...


psssttt...emailkan pada nadia address tau...nnti nadia antar kad...inshaAllah

man yusoef said...

semoga cepat sembuh yea :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

moga cepat sembuh.....
cepat sembuh. nk raya ni.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

singgah semula.. hehehe