Si Manis

10 August 2012

Demam

Assalamualaikum w.b.t



Currently in my room.



Bukan mokcik yang demam, tapi mama yang demam.

Rasa sedih tengok mama demam :(

Buat apa pun rasa tak seronok !



Malam tadi terdengar keluhan mama.

Hati ni dah rasa dahh, mesti ada something yang berlaku.

Tapi duduk diam jee dalam bilik >,<



Bangun sahur.

Tengok mama macam okay.

Lepas bersahur, mama cerita:

"Malam tadi tah kenapa tiba-tiba mama menggigil-gigil kesejukan."
"Mama tutup kipas."
"Tak pernah-pernah camtu."



Mama cerita tapi time tu macam sihat jee.

Otak ni fikir,

"Oh, mama takde pape kott. Maybe malam tu jee."



Lepas solat Subuh, mama tidur.

Mokcik pun ketiduran. Ngee ;D



Mama gerak mokcik.

"Mana surat yang nak dipos tu?"

Mokcik pun bagi.

Memang dah deal dengan mama semalam yang mama nak tolong tampalkan setem and masukkannya ke dalam peti di hadapan pejabat pos. baiknya ayat.

Alang-alang mama nak bayar bil katanya :)



Balik tuu, mama tidur lagi.

Mokcik duduk dekat mama.

Badan mama panas :(

Mama betul-betul demam !

Tapi mama tak buka puasa pun (Y)



Urut mama sikit.
Tolong pape yang patut.



Lepas Asar, nak siapkan juadah berbuka puasa plak kan.

Mama nampak tak larat.

Tapi digagahkan juga dirinya.



Mama minta tolong mokcik ambilkan serai kat tepi rumah.

Then pergi kedai wak Din belikan mama Panadol.

Oh ya, mama minta belikan tembikai jgak.

Tekak mama pahit katanya.



Syukur Alhamdulillah, selesai.



Semoga cepat sihat mama !



Iftar dengan rerakans sekolah rendah pun dibatalkan.

Kesian nak tinggalkan mama.

InsyaAllah, next time kan ada ^^V




Bila mama tak sihat, seisi keluarga ni pun senyap jee.

Macam tak sihat jgak. Hukhukk.

Jahitan mama pun banyak lagi tuu.

Raya nak dekat.



03sakit_hadith_finishsmall.png (1024×768)



* ini adalah nukilan seorang anak kepada mamanya. ngee
jangan ada yang benci okay * :')



6 Comments:

Iera balqis said...

Semoga mama awk kembali sembuh..Amin =)

amal said...

Syafahullah utk yr mom! inshaAllah

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mama, cepat sihat.. anakmu risau tu.... hmmm miss my mom so much.

shieraridwan said...

@Iera balqis aaamiin yaa rabbal aalamin. thanks :)

shieraridwan said...

@amal insyaAllah cik Amal.
syukran ^^,

shieraridwan said...

@Leeza dayasari [santai leeza] hmm, risau sungguh kan bila mama sakit. hehe

ehh, sabar ye Leeza, insyaAllah raya nanti jumpa laa :')