Si Manis

22 March 2012

Alasan lupa tak perlu ada dalam diri seorang pelajar.

Assalamualaikum w.b.t


Hari-hari mokcik di sini terus dipenuhi dengan pengisian ilmiah.
Alhamdulillah ! yang tak berapa nak ilmiah pun banyak gak diisi. Hee


Ya, selalunya banyak je alasan yang diberikan students sama ada mereka itu pelajar or murid tadika, sekolah rendah, sekolah menengah and IPT.
Alasan yang paling popular mesti lupa ! Grrr


Bukan students je kott yang suka bagi alasan lupa ni mokcik rasa.
Selagi namanya manusia, eh, nama saya "manusia" laa. HAHA memang ada je alasan >,<


Takpe, this entry lebih sesuai untuk pelajar kott.
Mokcik saja nak cerita kehidupan dan alasan lupa ni dalam kehidupan mokcik since dari kecil dulu mokcik seorang student. ada ke yang tak pernah memegang jawatan sebagai student? Err, =='
Kalau konsep seorang pekerja tu tak tahu lagi la kan.


Selalunya alasan lupa diberikan apabila suatu hari di dalam kelas:

Seorang guru bertanya kepada pelajar-pelajarnya.
Guru: Sudah sedia untuk tajuk seterusnya? Tajuk 5, Pokok Limau?
Murid 1: Sudahh ~
Murid 2: Ahamdulillah ;p
Murid 3: Eh, cikgu suruh buat ke? Alamak, lupa ! usually, yang ni lah mokcik.


Ishishishhh !
Sila pastikan dialog diatas takkan muncul dalam kehidupan anda semua.
Tapi cam tipu je kan takkan muncul. Haihh
Takpe, try untuk tidak mengulangi dialog ini lagi. Okay dak?


"Ya Allah, jauhkan aku dari sifat malas dan sifat lemah !"


Sebagai seorang pelajar, kita mestilah sentiasa bersedia.
Tak perlulah kan nak tunggu cikguS lectures ingatkan.
Tak perlu nak tunggu mereka arahkan untuk melaksanakannya.



Apa yang perlu?
Haa, kita perlulah mengambil langkah yang bijak untuk terus melaksanakan sesuatu kerja tu tanpa diarah, tanpa disuruh terlebih dahulu.
dah macam pakar motivasi plakk mokcik rasa.
Takdelah tekial-kial kan nanti?
Untuk kesenangan diri sendiri jgak^^


Kan kan kan???
Bai bai, Wassalamulaikum !


2 Comments:

Ad-Dien said...

usaha tangga kejayaan,insyaAllah..
salam ziarah julung kali dari WADi, barakallahufik

shieraridwan said...

insyaAllah :)
Allahu yubaarik 'alaik !