Si Manis

16 March 2012

Bila mokcik rasa mokcik lah yang paling "busy" dekat dunia ni.

Assalamualaikum w.b.t


Haa, amek kau, kemain panjang lagi title aku.
hhaha by the way, nak jgak rasa taip tajuk entry panjang luas lebar ;p


Hari ni hari Jumaat. Hari yang berkat. Hari penghulu hari !
Hari Jumaat mokcik ada satu jam je kelas tutorial. taknak ngaku padahal dalam jadual ada satu jam lagi kelas tutorial malam.
Makanya di sini, tiadalah kelas kuliah pada hari Jumaat.


Bila hari Jumaat hanya satu subjek je yang ada kelas, terasa macam "percuma" sangat. HAHA
Mula lah pelbagai rancangan diaturkan.
Dari satu agenda ke satu agenda.
Dari satu masa ke satu masa.
Dari satu tempat ke tempat yang sama ! Huahaha :'D


Tetapi kami telah memilih keputusan muktamad yang tepat lagi jimat.


Tengahari sibuk membantu kawan yang sibuk "ber-business."
Tak memasal menjadi pembantu beliau.
Tolong promote barang dagangannya kepada mereka yang lain.
siapa suruh kitorang belajar business? kan lain jadinye.


Bila mokcik sibuk berdagang tengahari itu, tiadalah sempat untuk mokcik tidur sebelum masuknya waktu Solat Zuhur bagi kawasan Nilai. Wuu
Customer bukan main ramai lagi.
Sampai tak cukup mulut nak bersuara. tak cukup tangan nak "melipat". Ngee


Disambung plak selepas itu dengan satu discussion yang sangat tak asing lagi dengan kesibukan mokcik tadi.
Yahh, Business discussion !
memang dah graduate nanti mokcik nak apply kerja jadi businesswoman. Grr


Malam ni plak sangat sibuk sebab asyik dok meng-online tak sedarkan diri dari dunia realiti. sangat tipu !
Apa yang pasti, hari ni mokcik tak tidur lagi seperti kebiasaan hari.
Bukak buku??? ;)
Jadinya, mokcik ambil kesempatan online ni untuk update entry baru. Haha


Untuk esok hari plak pagi-pagi lagi mokcik harus menghadiri satu Program Ramah Mesra bersama "mereka" yang lain.
Untuk sebelah malamnya plak, mokcik ada arabic munaqashah dengan sebilangan classmate mokcik regarding to our task to complete the "script".
Skrip apa? Haa, ni nak cerita ni.


Selain berbakat dalam bidang perniagaan, mokcik jgak berbakat dalam bidang lakonan tau.
Kadang-kadang mokcik confuse, sebenarnya mokcik amek course apa dekat IPTA ni? =='


Itu cerita rancangan hari Sabtu.
Untuk rancangan hari Ahad plak, mokcik ada perbincangan meja bulat bersama kawan-kawan yang lain.
takdelah bulat mana pun meja tu, duduk bersila atas lantai je kott. Hee
Perbincangan ini mungkin berbeza dari perbincangan yang sebelumnya.
Dan insyaAllah akan jadi biasa untuk diri kami semua :')


Apa cerita plak Ahad malam?
Macam free jee. HAHA
BUKAK BUKU LAH MOKCIK ! 
Siap sedia for the next class.^^v


"Ya Allah, Kau panjangkanlah umurku supaya dapat aku menempuh hari-hari yang mendatang.
Supaya dapat aku terus berjuang di muka bumi Mu ini."

"Panjangkanlah juga umur mereka-mereka yang ku sayangi, berkatilah kehidupan mereka di dunia dan di akhirat kelak."





2 Comments:

Feza said...

mok cik memang busy. :P

shieraridwan said...

kan? hahaa