Si Manis

27 July 2012

Teringat Masa Lalu

Assalamualaikum w.b.t



Suddenly kann, rasa nak ingat balik jee semua kenangan yang lepas. Dari keluar dari rahim mama macam lah ingat kejadian time tuu sampailah umur nak dekat doploh tahun ni. Macam-macam nyeeee :O



Dulu masa titeww tecik tecikk, masa tadika, titeww manja gler dengan mama. sekarang pun ! Mana mama abah pergi dating, mesti nak ikut. Jangan berani tinggal, kalau tak, memang habis rumah ni titeww kerjakan. Kesiann.
Tapi selalu je kena tinggal. Uhukhukk XD
Paling tak tahan bila mama suruh abang tarik mokcik biar mokcik jangan kejar mama bila mama keluar.
Sedih woo time tuu. Rasa macam anak tiri la plakk -.-



Haa kenapa mama tak bagi ikut? Sebab, nanti anak perempuan dia seorang ni, macam-macam mintak.
Habislah duit mama kann. Muehehee






Darjah satu sampai darjah enam sekolah nye agak jauh dari rumah. Banyak orang pelik, kenapa tak sekolah dekat rumah tu jee? Hmm, entah la kann. Sekolah rendah, mokcik sekolah private.
Takmau cerita panjang ahh kat sekolah rendah. Sebab semua kenangan bushuk-bushukk jee, kanak-kanak :'P




Lepas habis darjah enam plak kan, mokcik masuk sekolah asrama. Takdelah jauh sangat dari rumah.
Mokcik tak nak tahu duduk asrama. Nak ulang-alik jee. Tapi mama tak kasi. Sedih !
Lama-lama okay je pun. Sampai form 5 gak kan. SPM segala semua kat sekolah tu.



Orang cakap, zaman sekolah menengah lah yang best kan? Memang punnn !
Kenangan pun semua best.



Cantek kan mokcik? Muehkehkehh
Buddies sayams mokcik ;3


Satu je la gambar kat sekolah menengah yee. Segan plak nak letak bebanyak sebab muka mokcik semua jahat nakal. Nanti korang semua terkejut. Gelak lagi !



Sementara tunggu result SPM, sempat lagi cari rezeki, belajar kereta dan lain-lain.
Dah dapat result SPM, Alhamdulillah :) ohh, ada satu kenangan gak kat sini ;) Banyak je kenangans lain.



Tunggu result UPU plak. Dapatlah further study kat IPTA Nilai, Negeri Sembilan.
Syukur, lagi pun tak jauh dari rumah. Ngehhh. Sambung Tamhidi @ asasi kat situ.
Kat situ pun banyak glerr kenangan tak terkata. Kenangan yang best, yang tak best, yang tah pape, kenangan yang buang masa pun adee =='



Mokcik terlebih feeling sampai tertidoo
@USIM'sPavilion, JamuanRaya2010


Ingat lagikah ini detik?
Munazoroh with ustazah Minaa.


Habis program Tamhidi, continue plak with the Degree kat tempat yang sama. Tetap bersyukur, Alhamdulillah, sampai ke hari ni :') tapi sekarang tengah cuti la kann.
Kenangannye jgak pelbagai.



Segak aihh depaa nihh. Kehkehh
Maaf, kurang jelas !



Kadang-kadang rasa nak kembali jee kat zaman hingusan shrott, shrooot.
Tapi tak mungkin ^^,







Tak semua "kenangan" dapat diceritakan di sini. Hikhikk






#SEMOGA BERJAYA SEMUA.



4 Comments:

Ameerul Ashraf said...

masa lalu mengajar kita untuk menjadi lebih matang untuk masa hadapan yang belum pasti. kenangan masa sekolah memang kenangan yang terindah kan :)

shieraridwan said...

@Ameerul Ashraf hekhekk, betul sangattt :)

amal said...

pheww , sy renduu zmn kecik2 kita dulu yakni zaman sekolah dan zaman tamhidi !

knp perlu same feeling ni , hahahha

shieraridwan said...

@amal
HAHA, sy kan boleh nampak hati awakk ♥